Sürdürülebilirlik Yarışması Kazananları Belli Oldu!

Koç Üniversitesi ve Siemens Türkiye’nin iş birliğiyle bu yıl hayata geçirilen Sürdürülebilir Kampüs Projesi’nde ödüller sahiplerini buldu.

9 Mart günü gerçekleşen MSCOP Sürdürülebilirlik Yarışmasında yarı finalist takımlar sürdürülebilirlik konusunda uzman jürilere sunum yaptılar ve prototiplerini sergilediler.  “Ulaşım”, “Enerji ve Bina Teknolojileri”, “Geri Dönüşüm”, “Endüstri 4.0, Dijitalizasyon, Nesnelerin İnterneti” ve “Beşeri Faaliyetler” olmak üzere beş farklı kategoride yarışan Koç Üniversitesi öğrenci gruplarından “Yeşil Beyinler” birinci oldu.

Kampüs içerisindeki karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik teknolojiler geliştiren öğrenci grubuna, Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Umran İnan tarafından ödülleri takdim edildi.

“Yeşil Beyinler” Takımı: Cemre Ağaoğlu, Ebubekir Bal, İrem Ergenlioğlu, Göksu Gökçen, Selen Kale, Hande Kandemir

Winners are announced!

The winner team is announced at the Sustainable Campus Project Competition which is co-organized by Koç University and Siemens Turkey.

MSCOP Sustainability Challenge finalist teams presented their projects and exhibited their prototypes to a jury of sustainability experts on March 9. “Green Brains” won the first-place award among many Koç University student groups competing in five categories: “Transportation”, “Energy and Building Technologies”, “Recycling & Circular Economy”, “Industry 4.0, Digitalization and Internet of Things” and “Human Activities”.

The award for the winning team, who develops technologies in order reduce carbon emissions at campuses, is presented by Prof. Umran Inan, the president of Koç University and Hüseyin Geliş, the Chairman of the Board and CEO of Siemens Turkey.

“Green Brains” Team: Cemre Ağaoğlu, Ebubekir Bal, İrem Ergenlioğlu, Göksu Gökçen, Selen Kale, Hande Kandemir